Kalorisnåla mums-mums
kakor

Kalorisnåla mums-mums

Mums mums: Vad innehåller de och är de hälsosamma?

Kalorisnåla mums-mums
Kalorisnåla mums-mums

Mums mums är en av de mest älskade godisarna i Sverige. Det är en skumboll som består av chokladdoppad maräng med en kexbotten. Många människor älskar mums mums och äter dem regelbundet, men vad innehåller de egentligen?

Enligt en artikel på Godisfabriken består mums mums av chokladdoppad äggviteskum med en kexbotten. Varumärket Cloetta har tillverkat mums mums sedan 1933, men produkten introducerades av företaget Thule. Mums mums har behållit samma form och smak sedan dess för att behålla sina kunder.

Vad är Mums Mums?

Mums mums är en populär svensk godis som består av en fluffig skumliknande massa täckt med choklad och dekorerad med olika sorters strössel. Det är ett sött bakverk som är känt för sin mjuka konsistens och söta smak.

Historik

Mums mums har funnits sedan 1930-talet och är en produkt av Cloetta ett svenskt företag som tillverkar godis och choklad. Ursprungligen kallades det för “Fluff”, men namnet ändrades senare till “Mums mums”. Det blev snabbt populärt bland svenskar och har sedan dess varit en favorit bland godisälskare.

Populäritet

Mums mums är fortfarande en av de mest populära godisarna i Sverige. Det är en vanlig syn på godishyllorna i svenska mataffärer och finns också tillgängligt på många kaféer och konditorier. Det finns också många olika varianter av mums mums, såsom kokos, hallon, lakrits och mint.

Mums mums är ett populärt val för både barn och vuxna och är perfekt för dem som vill ha en söt och lätt att äta godis. Det är enkelt att tillverka och är ett perfekt val för dem som vill ha något sött att njuta av.

Ingredienser

Huvudingredienser

Mums-mums är en typ av skumbollar som består av äggvita, socker och gelatin. Kexbotten används också som en huvudingrediens i mums-mums. Choklad används också som ett yttre lager på skumbollarna.

Tillsatser och E-nummer

Förutom huvudingredienserna innehåller mums-mums också tillsatser som glykos och invertsocker som används för att ge skumbollarna en mjukare konsistens. Glykos används också som en stabilisator för att förhindra att skumbollarna torkar ut.

När det gäller E-nummer innehåller mums-mums E422 (glycerol), E440 (pektin), E471 (mono- och diglycerider av fettsyror) och E904 (shellack). Dessa tillsatser används för att ge skumbollarna en bättre konsistens och utseende.

Allergiinformation

Mums-mums innehåller ägg och gelatin, vilket kan vara en allergen för vissa personer. Kexbotten innehåller också vete, vilket kan vara en allergen för personer med glutenintolerans. Chokladen som används för att täcka skumbollarna kan också innehålla spår av nötter och mjölkprodukter, vilket kan vara ett problem för personer med allergier mot dessa livsmedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *