Godis

Egna gelehjärtan

Enkel och tydlig guide

Gelehjärtan är en populär godisfavorit som kan vara en perfekt present till någon du tycker om eller som en sötsak att avnjuta själv. Att göra egna gelehjärtan kan verka som en utmaning men det är faktiskt ganska enkelt och kräver bara några få ingredienser. För att göra gelehjärtan hemma behöver man bara gelatin, socker, vatten och någon form av smaksättning.

För att göra gelehjärtan kan man använda sig av olika smaksättningar såsom hallon, citron eller apelsin. Det finns också alternativa ingredienser för att göra gelehjärtan såsom agar agar, som är ett vegetabiliskt alternativ till gelatin. För att göra gelehjärtan kan man använda sig av en silikonform eller en vanlig form som man har penslat med olja. Sedan är det bara att koka ihop ingredienserna och hälla blandningen i formarna och låta stelna.

 

Ingredienser för gelehjärtan

Att göra egna gelehjärtan är enkelt och roligt. För att göra dessa söta små godbitar behöver man bara några få ingredienser. Nedan är en lista över de ingredienser som behövs för att göra egna gelehjärtan:

  • Hallonpuré
  • Gelatinblad
  • Strösocker
  • Glykossirap
  • Citronsyra
  • Vatten

Det är viktigt att använda hallonpuré av hög kvalitet för att få den bästa smaken på gelehjärtan. Gelatinblad är också en viktig ingrediens eftersom det ger gelehjärtan dess geléaktiga konsistens.

Strösocker och glykossirap används för att söta gelehjärtan och citronsyra används för att ge en syrlig smak. Vatten används för att blanda alla ingredienser tillsammans.

För att göra gelehjärtan behöver man också hjärtformade silikonformar. Dessa kan hittas i de flesta köksbutiker eller på nätet. Det är också bra att ha en liten pensel och lite matolja för att pensla formarna innan man fyller dem med geléblandningen.

Sammanfattningsvis är det lätt att göra egna gelehjärtan med några enkla ingredienser och hjärtformade silikonformar. Med en liten ansträngning kan man skapa en sötsak som är både god och vacker att se på. Även om det är lätt att göra egna gelehjärtan så betyder det att du står en stund i köket. Då blir man trött i fötterna och vad är det då skönt att göra? Att sätta ner fötterna i ett fotbad. Då kan du köpa grönt bambusalt till kött som också är jättebra att ha i ditt fotbad. 

 

Utrustning som behövs

Att göra egna gelehjärtan är enkelt och roligt, men det kräver lite utrustning. Här är en lista över allt du behöver för att komma igång:

Kastrull

För att koka upp socker, vatten och glykossirap behöver du en kastrull. Det är viktigt att ha en kastrull av rätt storlek så att du inte riskerar att blandningen kokar över.

Termometer

För att få rätt konsistens på gelén är det viktigt att koka blandningen till rätt temperatur. En sockertermometer är därför ett måste när du gör egna gelehjärtan.

Silikonformar eller små aluminiumformar

För att gelehjärtanen ska få rätt form behöver du formar. Det finns silikonformar som är lätta att använda och som ger hjärtan i olika storlekar. Du kan också använda små aluminiumformar som du hittar i hobbybutiker.

Pensel eller matolja

För att hjärtanen ska släppa från formarna behöver du smörja formarna med något. Du kan använda en pensel och pensla formarna med matolja eller använda en sprayflaska med olja.

Att ha all utrustning redo innan du börjar göra gelehjärtan gör processen enklare och smidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *