långpanna
Okategoriserade

Gott i långpanna

Om man inte har lust att kavla

I bland när man bakar så vill man göra något enkelt men ändå gott. Då kan man göra gott i långpanna så slipper man skära och dela i enskilda bullar. Eller ha en massa bullformar hemma. Dessutom går det snabbt att göra även om det ska jäsa emellan. Då kan man göra annat emellan.

Detta recept hittade jag hos Niinis där jag brukar hitta en hel del recept. Ibland vill man sätta en egen touch på saker man bakar men det behöver man inte göra med detta. Ja, man kan ha på flagad mandel eller pärlsocker om man vill. Det kom jag på efter att jag gjort dessa, men det får bli nästa gång.

Jag tog min stora långpanna till denna

Många gånger när man bakar något i långpanna så brukar man få använda mindre formar som man ställer på gallret i ugnen. Detta recept kan man använda ugnens stora långpanna för den både täcker hela och jäser upp bra så den får höjd också. Se till att ta fram smöret så det hinner bli rumsvarmt och lättare att blanda ihop.

långpanna

Vaniljbullar i långpanna

Ingredienser :

  • 50 g jäst
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 14 – 15 dl mjöl

Fyllning :

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 msk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • lite salt

 

  • Smula. ner jästen i en bunke som du ska göra degen i.
  • Värm mjölken i en kastrull till högst 37 grader.
  • Häll över lite av mjölken över jästen och se till att den löser upp sig innan du häller i resten av mjölken.
  • Rör i socker, salt och ägget
  • Tillsätt mjölet och smöret i mindre bitar. Arbeta ihop degen i maskin eller för hand. Den blir ganska lös.
  • Låt degen jäsa i 45 minuter.
  • Under tiden kan du röra ihop fyllningen.
  • Tryck ut degen i din långpanna som du har lagt ett bakplåtspapper i.
  • Använd fingret eller något skaft för att göra hål över hela kakan. Var inte rädd att trycka ganska långt ner i degen. Du vill ju att fyllningen ska fyllas i hålen ordentligt.
  • Bred ut fyllningen över hela kakan och i hålen. Vill du ha mer fyllning så får du göra lite mer.
  • Låt degen jäsa i 30 minuter innan du sätter in den i 200 graders ugn i 20 minuter.

 

långpanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *