Man kan så klart baka en egen tårta hemma också. Fast det är roligare att få hem en tårta med en bild av någon man verkligen tycker mycket om. Eller varför inte ha en bild på bakverk vore ju mer unikt!
Tårtor

En tårta med bild på dem du älskar

Godaste tårta måste nog vara en princesstårta och de brukar ha en ljusgrön utsida av marsipan. Om utsidan är rosa så heter det Operatårta.

När barnen fyller år vill man göra något speciellt för dem. Antingen vill man köpa något fint eller så vill man baka något gott. Om du beställer en tårta med bild från Sockerpasta så har du både köpt något fint och dessutom kommer få äta något gott. Detta blir som två presenter i ett. Att dessutom välja en bild på dina barn och sedan äta upp bilden blir lika roligt varje gång. Barnen brukar skratta när du säger att nu ska du äta upp barnens öron.

Hos Sockerpasta kan du få tårtor med önskvärd bild på tex dina husdjur eller dina barn. Sockerpasta har blandad utbud med allt som har med bakning att göra. Här kan du beställa lite vad du vill för att baka hemma. Gå in på deras hemsida tillsammans med dina barn och välj ut något tillsammans. Här nedan har jag beskrivit hur du gör en princesstårta så att du tillsammans med dina barn lättare kan baka en egen tårta.

Att baka tillsammans med barnen gör det mycket roligare än att beställa färdigt tårta. Visst kan ni även beställa om ni vill ha en speciellt bild på toppen av tårtan. Välj ut en bild ni har hemma som ni älskar. Ta också bild på tårtan innan ni börjar äta upp den så att ni har bilden för evigt.

Se till att ha alla ingredienser hemma innan ni påbörjar. Sedan går ni inte på sockerpasta och beställer hem varor som gör bakningen hemma mycket roligare.

Vad är en baka en princesstårta?

En prinsesstårta är en klassisk svensk tårta som består av tre eller fyra lager mjuka tårtbottnar fyllda med vispad grädde och vaniljkräm samt täckt med marsipan. Tårtan är vanligtvis dekorerad med en marsipanros på toppen.

För att baka en prinsesstårta behöver man först baka tårtbottnarna. Vanligtvis används en sockerkaksbotten men vissa recept kan inkludera mandelbottnar eller chokladbottnar. Efter att bottnarna har bakats och kallnat skärs de i tre eller fyra lager.

Därefter görs fyllningen genom att vispa grädde och vaniljkräm tillsammans. Fyllningen läggs sedan mellan varje lager av tårtbotten. Ett vanligt tillägg till fyllningen är hallonsylt eller jordgubbssylt, men det är inte nödvändigt.

Till sist täcks tårtan med marsipan. Marsipanen kan färgas i olika färger för att göra tårtan mer dekorativ. En vanlig dekoration är en marsipanros på toppen av tårtan.

Att baka en prinsesstårta kan vara en utmaning, men med rätt ingredienser och teknik kan det vara en rolig och tillfredsställande upplevelse.

Allt du behöver finns hos sockerpasta.nu

Här hittar du allt bl.a dekorationer för att dekorera dina tårtor. Du behöver ju bara en tårta när du ska fira något och då behöver du inte göra så noga utan det räcker att du satsar bara på bara en tårta. Sedan kan du här också få vilken bild du vill på toppen av tårtan. Tänk dig en tårta med bild av en tårta på toppen eller bild på en bulle det hade varit fantastiskt gott. Då blir det som om man äter både en tårta och bulle samtidigt.

En tårta ska vara vacker att se på och helst se ut som om det glittrar precis som nedan strössel.

Guld och rosa strössel är mycket vackert ihop.

Så söt bakform som föreställer en prinsesskrona

Med denna kan du göra en fin botten och sedan strö toppen med guld och rosa strössel.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *