Okategoriserade

Rabarberkaka

En snabb kaka att göra

Visst händer det att man får besök som man vill bjuda på kaffe, men man har inget att bjuda till. Då vill man göra något snabbt och enkelt utan att behöva använda halva köket och få disk på hela diskbänken. Här behöver du bara en form och en enda skål. Inte ens en elvisp behövs.

Rabarberkaka

 

Rabarberkaka

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,5 dl mjöl
  • 2 – 3 dl skivor / bitar rabarber

 

  • Sätt ugnen på 190 grader.
  • Smält smöret och ställ åt sidan.
  • Knäck äggen i en skål och rör ihop med sockret med en sked eller gaffel.
  • Häll ner vaniljsocker, bakpulver och mjöl i skålen. Blanda ihop det till en smet.
  • Smörj kanterna på en springform som är 24 centimeter och lägg ett bakplåtspapper i botten.
  • Häll i smeten i formen och rabarbern ovanpå. Du kan trycka ner vissa bitar så du får rabarber i olika nivåer. Var inte rädd att trycka ner bitarna då smeten puffar upp och då följer rabarberbitarna med.
  • Grädda kakan i 30-35 minuter så den får lite färg. Känn efter med en sticka då alla ugnar är olika. Den behöver inte vara helt torr utan lite saftig.
  • Har du vaniljvisp hemma så kan du servera det till. Jag har alltid vaniljvisp hemma nu under sommaren då man backar lite mer mjuka kakor. Dom brukar också ha lång hållbarhetstid.

Rabarberkaka

Lyxa till rabarberkaka

Har du tid att lyxa till din kaka kan du göra ett toscatäcke och lägga ovanpå. Det blir både knaprigt och gott, men se till att inte använda för mycket av något nöt som smakar mycket. Då tar den över smaken och du förlorar istället rabarbersmaken. Du kan också gör lite smuldeg och strö över kakan eller dela kakan i mitten och lägga en färskostkräm mellan så blir det som en tårta, men ändå en mjuk kaka.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *