Godis

Egen honung gjord på maskrosor

Vill du göra egen honung utan att behöva anställa några bin?

Du vet väl om att bina även besöker maskrosor för att kunna göra honung. Nu kan du göra egen honung utan att behöva några bin som gör jobbet åt dig. Det är super enkelt. Du behöver bara plocka maskrosor och sedan tar du bara ut deras blommor. Dvs den gula delen av blomman inga stjälkar eller blad.

Prova smaka på blomman så ska du se att den är otrolig söt. Du kan även koka upp dessa blommor och dricka det som te. Du kan även göra marmelad om du inte silar bort blommorna.

Du kan använda sylten till topping på glass mycket gott!

Jag valde att göra sylt och då behövde jag sila bort blommorna. Detta ska du göra:

  1. Plocka maskrosor och tvätta dem väl hemma
  2. Plocka av den gula delen av blommorna
  3. Koka upp dem under ca 10 minuter
  4. Sila bort blommorna så att du bara har vätskan kvar
  5. Häll i lika mycket socker som vatten (det gula vattnet som blir kvar efter att du har silat bort blommorna) samt även klämma i lite citron så att socker ej stelnar.
  6. Koka upp tills det blir en tjock massa
  7. Låt svalna
  8. Häll i en ren burk och slut den väl
Se till att plocka maskrosor på en plats där de inte rastar några hundar. Samt plocka på våren så du slipper alla insekter.
Koka upp till att färgen på vattnet blir gult. Maskrosor är båda söta och smakar honung.
Se till att maskroro ej krossas på vägen hem för de vissnar mycket fort.

Detta är minst lika nyttigt som honung och billigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *