Okategoriserade

Skönhetsindustrin lurar oss på mycket pengar

Det finns Influencer som skapar skönhetsprodukter i sitt namn av billigaste kvalité för att sedan sälja det som dyraste kvalité på marknaden.

Jag kan förstå om personen i fråga är hudterapeut från början och kan allt om skönhet. Eller om personen i fråga har någon typ av medicinsk utbildning. Kan även förstå om personen har någon typ av utbildning inom biologi och hudsjukdomar. Dvs en läkare som startar hudcrémer och skönhetsprodukter. När en influencer skapar skönhetsprodukter och dessutom av billigaste kvalité och säljer det riktigt dyrt då borde man höja på ögonbrynen.

Sagt och gjort så fanns det en gång i tiden en Influencer som faktiskt har skapat ett varumärke efter sitt eget namn. Sålde in sina varor till alla apotek i Sverige nästan. Ljög om att produkten nu även fanns utomlands. Hennes varor fanns aldrig utomlands och i Sverige gick de allt sämre och sämre. Jag provade en mascara från hennes skönhetsserie och efter några timmar så såg det utom om jag hade sovit med mascara och det hade klumpat sig.  Sedan såg jag att mascaran hade försvunnit från sortimentet. Fler och fler varor försvann från sortimentet och till slut ändrade de utsidan på allt. Från det fina rosa till en billig förpackning med ljusgråa färger och svart.

Ätbara skönhetsprodukter

En känd person i USA  hade en härlig skönhetsmärke som var ätbar dvs bakverk tema i det hela. Denna serie har jag inte sett på flera år. När den nyligen kom ut köpte jag hela serien och hade flera lager hemma. Alla ingredienser kunder man äta dvs de var gjord av så naturliga råvaror att du dessutom kunde äta allt. Jag hade på den tiden en stor vit vädurskanin hemma. Jag tvättade min kanin med dessa produkter. Avslutade det hela med att pudra min kanin med puder från samma sortiment. Själv känner jag att ska man tvätta barn och djur så ska det verkligen vara naturliga produkter i allt man använder.

Alla hennes produkter luktade bakelser och vaniljbullar. Jag hade ett stort lager hemma för jag hade aldrig förut hittat ett varumärke som jag trivdes så bra med. Nu ska jag surfa på nätet och försöka hitta liknande produkter. Jag undrar då om jag bör googla på “ätbara skönhetsprodukter” för att hitta något liknande. Jag själv kanske borde starta ett varumärke som både fungerar hos barn och djur. Samt produkterna ska också vara veganska för att få med veganer på tåget. Folk är numera väldigt medvetna när de köper varor. De kollar ordentligt på själva innehållet innan de verkligen lägger pengarna på skönhetsprodukter. Detta är väldigt bra gjort av befolkningen för då kan heller ingen i denna skönhetsindustri fuska med konstgjorda ämnen. Allt vi använder går ju in i våra porer och då ska man också vara väldigt försiktig med vad man köper hem och vad man sedan använder på sin hy och kropp.

Ta reda på allt om skönhetsprodukter

Vill du veta mer om alla skönhetsprodukter och läsa på för att bli klokare? Då kan du läsa på The beauty room så får du all information du verkligen behöver.

Hårfärg ska vara parfymfritt och amoniakfri

Häromdagen färgade jag håret märket jag använde var ett ganska känt varumärke inom hårfärg. Bara av att jag fick en färgklick på huden så gjorde det jätteont och sved. Hela dagen fick jag också otrolig migrän som verkligen inte gav sig förrän jag tog en migrän spruta och värktabletter samtidigt. Jag har aldrig varit med om detta förut. Jag kommer hädanefter aldrig mer så klart köpa hem den även om den var billig. Min hälsa går före allt så jag ska aldrig mer låta mig luras av dåliga märken bara för att det är billigt.

Om jag nu ska vara fin ska jag verkligen aldrig mer lida pin. Min hälsa är minst lika viktig om inte viktigare än mitt utseende. Dessa hårfärger ska man absolut inte använda när man blir gravid. Eftersom jag dessutom planerar en graviditet så ska jag verkligen se över vilka produkter jag har hemma. Jag kommer köpa allt parfymfritt numera för att ta hand om min hälsa på bästa sätt inför en graviditet som jag planerar. Jag kommer också börja använda färgbomberna som säljs hos olika butiker. De är inga färger utan de har bara pigment. Färgerna försvinner när du tvättar håret och så får lägga i mer färg när du ser att håret inte har lika mycket färg. I dessa hårbomber så finns det även balsam så vad man gör är att man både sköter håret och får lyster. Ett hår som ser friskt ut ska ha lyster oavsett vilken hårfärg du har. Vissa kan verkligen bleka sönder sitt hår så att det mer ser ut som torrt hästman i stället. Jag förstår inte hur folk kan slita ut sitt hår så hårt bara de får en blond färg de trivs med. Om du nu färgar håret ofta se till att alltid ha hårmask och balsam i håret. Tvätta dessutom inte håret så ofta för det behövs inte. Du kan duscha varje dag, men undvik att tvätta håret varje dag. Har du dessutom långt hår se till att tvätta det 1-2 gånger i veckan mer än så behövs inte.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *