Efterrätt

Enkelt grundrecept

Utan maskin

Man kan inte ha alla dom där maskinerna som dom gör reklam om på tv, tidningar eller i annonser. Vissa saker går att göra utan maskin och det gäller även glass även om man inte tror det. Och glass kan man smaksätta sedan med vad man vill. Kanske till och med göra sin glass i sådana smaker som man skulle önska fanns i affären. Men dom kan ju inte ha allt och alla tycker vi om olika saker. Det ska ju sälja också. Så varför inte fixa sin egna smak då när man ändå kan. Det är enkelt också. Och när du ändå håller på så kan du ju göra fler smaker på en gång. Gör en sats och dela i två om du inte har så mycket plats i frysen. För vem vill inte ha en stor skål glass när man är sugen?!

Det enda du behöver göra är att vispa 5 dl vispgrädde så att den inte rinner. Tillsätt en burk med sötad kondenserad mjölk. Dom burkarna brukar innhålla 397 gram. Vispa ihop den med grädden. Här kan du smaksätta glassen sen med det du vill ha. Till exempel mosade blåbär eller sylt, maränger, krossad lakrits, choklad eller annat godis. Det är bara att släppa lös fantasin. Eller varför inte fler smaker på en gång?! Då slipper du ju göra fler smaker i olika burkar.

Sen är det bara att hälla upp smeten i en burk som rymmer minst 1,5 liter. En gammal glassburk eller en brödform du brukar baka i. Sen är det bara att plasta in formen eller stänga locket och ställa i frysen i minst 6 timmar. Den behöver inte stå framme och tina speciellt mycket innan du tar av den utan det är bara att skopa upp i glas eller tallrik och kanske dekorera med någon frukt eller rån.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *