Okategoriserade

Mozzarella

Färskost

Mozzarella är en färskost från Italien och används flitigt i deras kök dagligen. Mozzarellan kan göras på pastöriserad mjölk från buffel eller ko. Och mozzarella som är gjord på opastöriserad mjölk från vattenbuffel kallas ofta buffelmozzarella.

Om man vill använda mozzarella i varm mat som pizza, pasta eller grillad smörgås används mozzarella som är gjord på komjölk. Den smälter och kondensen gör att det är lätt att riva isär den i bitar.

Mozzarella ska serveras rumstempererad. Då kommer alla smaker och aromer fram på det bästa sättet. Du kan lägga kylskåpskall mozzarella i vattenbad med ljummet vatten från kranen i ca 20 minuter innan du ska servera den. Och den ska då ligga kvar i sin förpackning när det görs.

En vanlig förrätt är att servera mozzarellan i en sallad. Mozzarellan drar åt sig av smaker men också av färg. Och vill du behålla mozzarellans vita färg vänder du ner osten i salladen precis innan du ska servera den.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *