Okategoriserade

Hemmagjorda pommes

Krispiga och friterade

Att göra egna pommes frites är inte så svårt. Dessutom kan du skära dina pommes frites i den storlek som du själv vill ha dom. Men man ska inte göra dom alldeles för tjocka för då blir dom inte klara när du fritera dom. Och du vill inte göra dom alldeles för smala för då blir dom klara alldeles för snabbt. Och dom blir också torra. alla vill ha pommes som är krispiga på utsidan, men ändå mjuka och goda inuti.

Nedan recept är till ca 4 personer

  • 1 kg fast potatis
  • 2vatten
  • 3 ms ksalt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1rapsolja

Skrubba eller skala potatisen. Skär potatisen i skivor och sedan i strimlor.

Vispa ihop vatten, salt och vinäger i en skål. Lägg i potatisstrimlorna och låt dom ligga där ca 20 minuter så att stärkelsen dras ut.

Hetta upp oljan till 160° antingen i en kastrull eller i en fritös. Fritera potatisen i omgångar 4–5 min, tills den är mjuk men inte fått färg. Låt den rinna av.

Hetta upp oljan till 180°. Fritera potatisen igen i omgångar ca 3 min före servering så att den blir gyllenbrun och krispig. Låt rinna av på hushållspapper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *