Inlägg

Välj rätt skor

Sponsrat inlägg i samarbete med Medic Online

Vet ni vad hälsporre är ?

Ont i fötterna är det väl många som har haft. Man kanske har köpt nya skor som man sätter på sig och har på sig en hel dag. Eller så är dom helt enkelt obekväma och man ställer in dom i skåpet igen. När man har gått eller sprungit för mycket i fel skor så kan man få hälsporre. När du har fått hälsporre brukar det göra ont under eller på insidan av hälen när du går eller står. Den smärtan brukar gå över när du har gått en stund och det är senfästet och inte själva hälsporren som gör ont. Och tyvärr är det inte ovanligt att du får tillbaka hälsporre om du en gång fått det.

Skulle du röntga din fot så ser det ut som en sporre och det är därför det kallas just för hälsporre.

Välj rätt skor

Det finns hjälpmedel för att smärtan ska minska om du har fått hälsporre. Beroende på hur ont du har finns det hälinlägg, sulor och andra stöd. Det är smidigt att beställa på nätet, men det finns också specialbutiker som säljer inlägg och fotvårdsprodukter om du behöver lite mer personlig hjälp. I Stockholm finns det en fotvårdsbutik som du kan besöka.

Att skaffa sig hjälpmedel för sin smärta behöver inte vara några stora klumpiga saker som är besvärliga. Jag hittade dessa strumpor som jag tycker verkar vara super. Dom både förebygger och lindrar smärtan.

Välj rätt skor

Det finns fler hjälpmedel beroende på vad man behöver och vad som fungerar just för dig. Men man ska först och främst börja tänka på vad man har för skor beroende på vad man gör. Att köpa ett par bra skor när man är ute och springer mycket är nog a och o. Och att inte gå i obekväma skor en hel dag som många gör. Jag har börjat ta med mig ett par extra om jag vet att jag kommer att stå väldigt mycket. Så välj rätt skor !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *