
Glass
Hemmagjord glass
Vem längtar inte efter värme och sol ? Men den är på väg ! Och sommar och sol innebär också glass. En svalkande glass i värmen är så gott. Och att ha glass hemma i frysen är väl nått alla vill ha. Och har du inte det så kan du enkelt göra din egna. Och smaksätta den med vad du vill – bär i alla former går alltid hem. Eller varför inte små hackade chokladbitar.

- 5 dl vispgrädde
- 1 burk kondenserad mjölk sötad ( 397 g)
- Vispa grädden till du får toppar med elvisp. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa lite till. Vill du smaksätta glassen med något så gör du det efter att du vispat nu.
- Häll upp glassmeten i en burk som rymmer minst 1,5 liter. Det kan vara en plastburk eller en brödform.
- Plasta in glassen och låt den stå i frysen i minst 6 timmar innan du kan äta den och servera.


