Okategoriserade

Välj en köksfläkt som passar

När man ska renovera sitt kök så är det många beslut som ska tas, allt från vilka luckor man ska ha, vilka vitvaror man behöver och vilken köksfläkt som passar bäst.

Det brukar vara en ganska dyr historia att renovera sitt kök så det är viktigt att det blir så bra som möjligt. Det är också viktigt att trivas i sitt kök, många spenderar en hel del timmar där varje dag.

Det finns många köksfläktar att välja mellan och vilken som passar bäst beror både på hur köket ser ut och vad man vill ha ut av sin fläkt. En del tycker att fläkten är en inredningsdetalj och vill ha en snygg fläkt som syns och kanske sticker ut lite. Andra vill helst inte att fläkten ska synas alls, oavsett vilket så finns det fläktar till köket som kan passa de flesta. 

Tips på lite olika köksfläktar

En frihängande köksfläkt blir som en inredningsdetalj i köket och den ger stor flexibilitet när man ska inreda sitt kök. En sådan här fläkt finns i många olika snygga designer och den går att placera mitt i rummet. Det gör att den är perfekt om man vill ha en köksö där spisen ska vara. En frihängande takfläkt suger effektivt upp både fett och os från matlagningen. 

Vill man ha en diskret köksfläkt som syns så lite som möjligt så kan man med fördel välja en integrerad fläkt. Den passar utmärkt i kök med öppen lösning eller i ett kök där man inte har så mycket plats. Man kan välja en fläkt som monteras utanpå eller en fläkt som är infälld i exempelvis taket.

En annan fläkt som man kan välja om man vill ha en diskret fläkt är en bänkfläkt. Den här fläkten passar också bra om man har väldigt högt i tak i sitt kök och dessutom har placerat sin spishäll på en köksö mitt i rummet. Den här typen av fläkt är avsedd för att byggas in bakom hällen och sänkas ner i bänkskivan. 

Att tänka på vid val av köksfläkt

Vilken köksfläkt man ska välja till köket beror på vilken typ av ventilation man har i sin bostad. Om ska renovera köket så har man fler valmöjligheter, men ska man bara byta ut sin fläkt måste den passa in i den köksinredningen som finns. Bor man dessutom i hyresrätt måste man prata med hyresvärden om vilka fläktar som är tillåtna att installera.

 

Ljudnivån kan också vara bra att ta hänsyn till, det kan vara ganska irriterande med en köksfläkt som låter väldigt mycket. Fläkten ska gärna vara så tyst som möjligt samtidigt som den är effektiv. Det är viktigt att fläkten gör sitt jobb ordentligt och att oset verkligen leds bort med hjälp av fläkten. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *