Här har vi en perfekt smördeg. Nu ska vi se vad vi kan använda den till för att baka en god rulltårta med.
Tårtor

Välj en bra köksfläkt när du ska baka kakor & bullar!

Att baka en rulltårta är ett enkelt och gott sätt att imponera på vänner och familj.

Här har vi en perfekt smördeg. Nu ska vi se vad vi kan använda den till för att baka en god rulltårta med.
Här har vi en perfekt smördeg. Nu ska vi se vad vi kan använda den till för att baka en god rulltårta med.

Med några enkla ingredienser och lite tålamod kan du skapa en läcker och vacker dessert som passar perfekt till fika eller som en efterrätt.

För att baka en rulltårta behöver du följande ingredienser:

  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning efter smak, exempelvis sylt, vispad grädde eller chokladkräm

För att börja, börja med att sätta ugnen på 225 grader och lägg bakplåtspapper i en långpanna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och sikta sedan försiktigt ned det i äggsmeten. Blanda försiktigt allt så att det inte blir klumpar.

Häll sedan smeten på det förberedda bakplåtspappret i långpannan och se till att fördela den jämnt. Grädda i ugnen i ca 5-7 minuter tills kakan är genomgräddad och har en fin gyllene färg.

Medan kakan gräddas kan du förbereda fyllningen. Om du väljer att använda sylt, vispa grädde eller göra en chokladkräm är det bäst att förbereda detta innan du tar ut kakan från ugnen.

När kakan är klar, låt den svalna en stund innan du försiktigt vänder den upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort det ursprungliga pappret som kakan gräddades på och bred sedan ut fyllningen på kakan jämnt över hela ytan. Rulla sedan försiktigt ihop kakan från den långa sidan med hjälp av bakplåtspappret.

Låt rulltårtan kallna i kylen i minst en timme innan du skär den i skivor och serverar den. Du kan också pudra över lite florsocker för extra dekoration och smak.

Att baka en rulltårta är en rolig och lätt aktivitet som alla kan prova på. Med olika fyllningar och smaker kan du variera din rulltårta i det oändliga och imponera på dina nära och kära med dina bakningskunskaper.

Det finns många köksfläktar att välja mellan och vilken som passar bäst beror både på hur köket ser ut och vad man vill ha ut av sin fläkt. En del tycker att fläkten är en inredningsdetalj och vill ha en snygg fläkt som syns och kanske sticker ut lite. Andra vill helst inte att fläkten ska synas alls, oavsett vilket så finns det fläktar till köket som kan passa de flesta. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *