Okategoriserade

Kassler behöver inte vara salt

Det går att göra mycket med kassler

Jag har pratat med några av mina närmaste och frågade då vad dom brukar göra med kassler. Jag såg att det var några affärer som har det på kampanj just nu. Men jag fick inga bra svar. Vissa sa direkt att dom inte köper kassler för dom tycker att den är för salt, och vissa sa att dom inte vet egentligen vad dom ska göra med den. Så jag har märkt att kassler är väldigt underskattat. Vi äter faktiskt kassler här hemma då man faktiskt kan göra en hel del saker med den.

Kassler är saltat och rökt fläskkött och det är kanske därför inte många vet vad dom ska göra med den. Kassler brukar för det mesta sprutsaltas och sen röks den under kort tid i 60 till 100 grader. Det kallas att man varmröker den och kan efter det ätas direkt om man vill det.

På 70-talet var kassler väldigt populärt då man la ananasringar och ost ovanpå och satte in i ugnen. Men du kan också göra grytor och gratänger med kassler och curry och ananas är perfekt att ha tillsammans med kassler. Och då kan du också gömma allt under ett lager med vispad grädde blandat med chilisås och toppa med riven ost.

Men det finns en hel del recept på nätet så jag tycker absolut att du ska prova på att äta det oftare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *