Okategoriserade

Kyckling

Vad gör du med din kyckling ?

Av kyckling kan du göra så mycket. I dag kan du köpa både färsk och fryst kyckling. Och när du köper färsk kyckling kan du köpa både olika delar och en hel kyckling. Att stycka en hel kyckling kanske inte är något som många kan. Men det är inte så svårt om man följer alla ben och leder och på nätet kan du hitta mycket hjälp med både text och bilder för att få ut alla delar som du vill ha.

Men om du inte vill köpa en hel kyckling kan du välja att köpa andra delar. Och det kan också kan bero på vad det är för mat du ska göra. En hel kyckling behöver ju inte styckas heller utan sättas in i ugnen hel med en massa goda kryddor på. Och där ska du inte var á feg. Ha på mycket mer kryddor än vad du normalt lägger på. Blanda ihop alla kryddor du tycker om och klappa in hela kycklingen.

Nått som är gott är att fritera kyckling. Och det är enkelt också.

Blanda dom kryddor du tycker om i mjöl och lägg på en tallrik. Vänd kycklingbitarna i mjölet och låg dom ligga en liten stund.

Under tiden kan du sätta på oljan – antingen i en kastrull eller din fritös.

Vispa ihop 1 eller 2 ägg i en skål beroende på hur mycket kyckling du ska fritera. Lägg panko i en annan skål.

Vänd kycklingbitarna först i ägg och sen i panko innan du friterar några bitar i taget. Se till att dom är gyllenbruna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *