Okategoriserade

Hitta en mäklare nu i januari

Alla vill ha ett stort kök för att laga god mat

Många har för litet kök och kan ej laga goda maträtter eller bjuda hem mycket folk. Vill du kunna bjuda hem folk och laga goda maträtter så behöver du en större lägenhet.  Då behöver du en mäklare som kan hjälpa dig att hitta en större lägenhet. Sedan kan du laga vilka maträtter du vill och till hur många människor som helst.

Nyttig grönsak

Morötter innehåller beta-karoten som är ett gulrött färgämne. Det omvandlas till vitamin A i kroppen när du äter morötter och om du äter en morot om dan så täcker det hela ditt dagsbehov av A-vitamin. A-vitaminer är bra för din syn, hud och fortplantning och har också betydelse hur dina celler i slemhinnorna och huden fungerar.

Morötter kan du också använda till mycket om du vill ha det i din mat eller om du vill baka. Du kan också pickla dom och ha dom till maten.

Har du mycket morötter som du inte vet vad du ska göra av så kan du frysa in dom. Men då behöver du förvälla dom innan du fryser in dom : skär dom i bitar och koka ett par minuter. Låt dom svalna och torka till lite innan du fryser in dom. Du kan också riva morötterna och frysa in dom om du vill använda dom i tex din mat.

Här kommer lite mer tips du kan göra med dina morötter :

Till påsk kan du lägga i lite morotsskal när du kokar dina ägg – då får du lite gulaktiga ägg.

Använd morötter i ditt potatismos så får du också en fin färg på moset och dessutom är det gott.

Du kan också göra morotsbiffar : dela skalade morötter i bitar och koka dom halvmjuka. Riv dom sen fint och blanda med ägg, kryddor – tex muskot – och 1 msk potatismjöl. Klicka ut dom i en stekpanna och stek dom i smör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *