Okategoriserade

Bär

Ju mörkare bär desto bättre

Håller du på och planerar din trädgård ?! Då ska du definitivt plantera bär. Dom är både nyttiga och goda och kan användas till så mycket.

Om du planterar mycket bär kan du frysa dom och använda dom under hela året. Det är bara att plocka, rensa, skölja av och äta dom rinna av innan dom fryses in. Har du havtornsbär ska dom sköljas av nog eftersom dom har ett tunt lager av små fjäll. Jordgubbar går det också bra att skiva eller mosa dom och blanda med lite socker innan du fryser in dom. Det bevarar deras färg och arom.

Blåbär kan förvaras i flera veckor i kylskåp utan att dom förstörs.

Dina bär kan du sen använda till mycket om du inte äter dom färska. En god morgon-smoothie, pajer, bakverk eller varför inte sylt. Jag kommer att komma med mycket bär-recept under sommaren när bären blir mogna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *