Okategoriserade

Olika sorters mått

Omvandling

Har du hittat recept med helt andra mått än vad vi har i Sverige, eller ugnstemperatur som du inte vet vad som gäller hos oss ?! Jag har stött på samma problem tidigare, men har hittat en jättebra omvandlingstabell som du kan använda !

Olika sorters mått

Förut när jag lagade mat eller bakade så använde jag “strecken” på smörpaketet när jag tex skulle ha 50 g smör. Men idag använder jag vågen till allt. Jag bara ställer en skål på vågen och nollställer den och klickar ner det jag ska ha. Och det händer att jag gör det vid bakrecepten också när det gäller mjöl och annat som ska ner i samma skål. Det är ju bara att nollställa emellan.

1 pound ( lb) = 454 g

2 pounds ( lb ) = 907 g

Ugn

När man väl har listat ut dom där måtten på det man vill göra och stoppa in mat- eller bakverket man gjort så  får man åter igen problem.

Men här kommer en liten bild på hur det ska vara.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *