Okategoriserade

Friterade kycklingvingar

Krispigt och gott

Hur gott är det inte med friterade kycklingvingar ?! Och du kan ha så mycket som tillbehör till det – pommes frites, ris, olika såser eller varför inte bara en sallad.

– 16 kycklingvingar
– salt
– ½ liter olja till fritering
Smet
– 3 dl mjölk
– 3 dl vetemjöl, siktat
– 2 ägg
– 1 dl finriven parmesanost
– 2 tsk chiliflakes
– 1 msk grillkrydda
– 1 tsk torkad timjan
Servering
– majs- eller tortillachips
– pesto eller valfri dippsås
– oliver

Dela vingarna vid lederna så du får tre delar, vingspets, mellanvinge och innervinge.

Vingspetsen kan du kassera eller spara till buljong.

Kycklingens mellanvinge har två ben, vrid loss det mindre och tunnare av dem. Skrapa ner köttet genom att dra med kniven längs det återstående benet tills det bildas en boll.

Gör samma sak med innervingen, skrapa ner köttet tills det bildas en klubba. Klipp ner benet så att kanten blir jämn. Salta klubborna runtom.

Vispa ihop alla ingredienserna till smeten, men inte för hårt.

Hetta upp oljan till 170–180°. Doppa klubborna i frityrsmeten (bara köttet). Sänk sedan ner dem i oljan några åt gången och fritera tills de är helt genomstekta, 5–6 minuter.

Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *