Okategoriserade

Trattkantareller

Höstguldet

Vi är många som tycker om svamp. Och i år har det varit väldigt olika i landet för att hitta dom. Vissa har hittat hur mycket som helst och andra har knappt hittat någonting alls.

Först hittar man dom gula härliga kantarellerna, men nu har också trattkantarellerna kommit.

Trattkantareller goda och nyttiga

Trattkantareller är egentligen inte någon riktig kantarell. För att det ska vara en kantarell ska hela svampen vara kompakt. Och trattkantarellen har en ihålig fot.

Hatten är brun till gulaktig i färgen och istället för skivor har undersidan långa åsar som löper ut en bit i foten. Dom åsarna är grå till grågula i färgen.

Trattkantareller växer vanligen i mossig barrskog i hela landet och den går att plocka även när det kommer frost.

Man kan torka trattkantarellerna och använda dom i tex en sås. Eller så steker man dom när dom är färska. Vill du göra en soppa kan du mixa svampen.

Och har du hittat massor av svamp och inte äter upp allt kan du torka dom på tidningspapper eller frysa in dom,

Vila på en hängmatta

När du har plockat svampar så behöver du också vila dig efteråt. Bästa sättet att vila är också att ligga på en hängmatta. Det finns olika sorters hängmatta online du kan hitta på nätet. Nedan ger jag tips på några sidor du kan besöka om du verkligen är i behov av en hängmatta.

Vilken hängmatta ska man välja?

Det bet du bäst själv om du tar och tittar på de olika sidorna som jag rekommenderar här nedan.

https://www.hangmattaonline.se/

https://www.hangmattabutik.se/

https://www.hangmattashop.se/

Det har blivit mode med hängmattor visste du det?

Nu vill alla vila på en hängmatta för det har blivit trendigt bland både unga och gamla människor. Speciellt studenter som kanske inte har råd att gå på spa vill säkert koppla av ändå. Detta gör det bäst med en härlig hängmatta i sin egen trädgård.

Vila mitt i stan med en hängmatta

Du kan också hänga den mitt på stora torget i centrum så alla får se hur du verkligen kan koppla av i en hängmatta. Låt folk på passera och beundra din mod för att du hänger mitt i stan och bara kopplar av. Tro mig alla kommer stanna upp och lägga upp dina bilder på sociala medier och tycka att du är unik människa som kan göra något sådant.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *