Okategoriserade

Vad äter man på restaurang

Vill du äta något gott men ändå nyttigt

Idag är det kanske inte ofta som du går på restaurang. Men när det väl händer så kanske du också vill äta något nyttigt men självklart gott.

Visst vill man prova på något nytt som man normalt inte äter hemma eller lagar själv. Och här kommer lite tips på vad du kan tänka på när du vill äta nyttigt.

Först och främst måste du våga fråga kyparen vad rätterna innehåller. Är man allergisk mot något så brukar man ju fråga, som varför inte annars också. Kyparna är utbildade till att veta vad allt innehåller.

Att beställa två rätter räcker för att du ska bli mätt. Många restauranger brukar ha tre rätters på menyn, men att beställa antingen en förrätt och varmrätt räcker. Eller förrätt och efterrätt om du äter mindre.

Många restauranger ställer fram bröd på bordet när du kommer. Men det gör också att du blir mättare och det är ju bättre att äta maten du vill ha än att ha ätit bröd innan.

Är du på en restaurang som serverar buffe så ta det du tycker om på en tallrik. Det är lätt hänt att man går en andra runda och plockar på sig mer än vad som du normalt inte gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *