Okategoriserade

Drömmen om att tillbringa sommaren vid havet

Sponsrat inlägg i samarbete med Enkla avtal.

Tänk att sitta i en båt ute på havet. Klar himmel med strålande sol och ljummen vind som smeker huden.

Båten gungar försiktigt och det enda som hörs är fiskmåsarnas skrik. Lugnet och avkopplingen i båten som verkligen känns som livskvalitet. Det har varit en dröm under många år, men den har inte varit tillräckligt stark för att genomföra. Men kanske i framtiden.

Vad bör man tänka på?

Om man nu skulle göra slag i saken och köpa sin drömskuta. Vad borde man tänka på innan man lägger in en stor summa pengar i objektet. Några saker att fundera över om det handlar om en stor investering kan ju vara att först veta vad som gäller om man köper den som sambo. Att fundera över om båten ska vara gemensam ägo precis såsom det är med bostad för sambos. Eller om man önskar äga båten själv.

Osäker på vad som gäller?

Om man inte är helt insatt i vad som gäller för sambos kan det vara klokt att läsa på. Eller kanske vill man ha hjälp att se över reglerna tillsammans med en sakkunnig. För att vara på den säkra sidan kan det vara klokt att skriva ett samboavtal. Frågan är då vad som gäller för en båt. Om den räknas in i det gemensamma bohaget eller inte. Har man inte koll då reglerna finns hjälp att få. Och det finns också mallar för samboavtal att beställa från tex. Enkla avtal.

Ta reda på fakta

Att ta reda på fakta om vilka juridiska regler som finns kring ägande som sambos är klokt ifall kärleken skulle svalna. Torra juridiska regler är troligen inte något som står högst uppe på listan för ett nyförälskat par som ska planera livet tillsammans. Framtidsplaner,  rosa moln och bubbelrus är fokus i det skedet. Men många vittnar om att de önskat att de gjort klart det juridiska i början just för att ha allt klart om kärleken skulle svalna. De ångrade att de inte tog tag i det där torra och tråkiga juridiska arbetet i början. Det hade underlättat senare när de inte var i samma kärleksrus.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *